Ingrediente
500 g carne tocată de vită/porc
coriandru
paprika
piper
sare
o jumătate de ceapă
salată de varză
roşii
maioneză
ketchup
cascaval/branza telemea
castravete
4 chifle
Mod de preparare
Dificultate: usoara
Carnea se amestecă şi se frământă cu cele 4 ingrediente mentionate , după care se formează patru chiftele/hamburgeri cât mai plate şi subţiri. Se lasă la frigider timp de 30 de minute, după care chiftelele se prăjesc aproximativ 5 minute pe grătar sau în tigaie.
Chiflele se taie în două, se scobesc puţin de miez şi se pun pentru câteva secunde pe grătar. În interiorul chiflei se pun maioneza, ketchup-ul, ceapa tăiată fin rotunda, salata, roşiile, castravetii si felia de cascaval sau cea de branza, apoi se adaugă hamburgerul fierbinte.
Se poate servi cu garnitură de cartofi prăjiţi. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu