luni, 15 decembrie 2014

Ciorba de legume




                   
  • Ingrediente

    Pentru 5 portii:
    supa de oase - 1,5 l sau 1,5 l apa
    ceapa - 100 g
    ardei iute - 10 g
    rosii proaspete - 250 g
    cartofi - 250 g
    morcovi - 100 g
    telina radacina - 50 g
    pastarnac radacina - 50 g
    patrunjel radacina - 50 g
    fasole verde  - 100 g
    ardei gras - 100 g
    varza alba - 50 g
    pasta de tomate - 50 g
    boia de ardei dulce - 3 g
    orez - 50 g
    bors - 1 l
    patrunjel verde - 1 legatura
    sare dupa gust
  •  
  •             Mod de preparare

    Ciorba taraneasca cu multe legume este o ciorba de legume traditionala si foarte gustoasa. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul, cartofii si ardeiul gras se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul iute se spala si se taie marunt. Fasolea verde se spala sub jet de apa rece. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml supa. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Borsul se fierbe si se spumeaza. Supa de oase se fierbe cu morcovii, telina, ceapa, pastarnacul, cartofii, varza alba si ardeiul gras inabusite in ulei. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga pasta de tomate, fasolea verde, boiaua, orezul, rosiile, sarea si borsul si se mai fierb 5 minute.

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu