Ingrediente
Pentru 5 portii:
supa de oase - 1,5 l sau 1,5 l apa
ceapa - 100 g
ardei iute - 10 g
rosii proaspete - 250 g
cartofi - 250 g
morcovi - 100 g
telina radacina - 50 g
pastarnac radacina - 50 g
patrunjel radacina - 50 g
fasole verde - 100 g
ardei gras - 100 g
varza alba - 50 g
pasta de tomate - 50 g
boia de ardei dulce - 3 g
orez - 50 g
bors - 1 l
patrunjel verde - 1 legatura
sare dupa gustMod de preparare
Ciorba taraneasca cu multe legume este o ciorba de legume traditionala si foarte gustoasa. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina, pastarnacul, cartofii si ardeiul gras se curata, se spala si se taie marunt. Ardeiul iute se spala si se taie marunt. Fasolea verde se spala sub jet de apa rece. Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml supa. Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Borsul se fierbe si se spumeaza. Supa de oase se fierbe cu morcovii, telina, ceapa, pastarnacul, cartofii, varza alba si ardeiul gras inabusite in ulei. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga pasta de tomate, fasolea verde, boiaua, orezul, rosiile, sarea si borsul si se mai fierb 5 minute.
luni, 15 decembrie 2014
Ciorba de legume
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu