Ingrediente:
10 ardei potriviti
200gr.orez
1morcov,
o ceapa,
4 lg.de ulei
200gr.carne proaspata
150gr.carne afumata
1ou,
piper boia sare
250ml.bulion(pasta),
3lg.de faina
o lg.de smantana
Se curata ardeii de cotor(cu degetul mare impingem cotorul desenand un cerc spre interior),se spala bine sa nu ramana seminte,daca sunt verzi ,eu i-am oparit foarte putin ca sa nu fie amarui si se dau deoparte.Se pune uleiul imtr-o cratita pe foc ,se adauga ceapa taiata marunt,se caleste putin ,apoi se adauga morcovul razuit prin rozatoarea mica,il calim putintel si pe acesta,adaugam orezul,codimentele,dupa gust,iar la final,carnea,oul si 50ml.de bulion.Din compozitia rezultata luam cu o lingura si umplem pe rand ardeii ,sa nu fie foarte indesati ca orezul se mai umfla si la final punem cate un capacel de rosie.Se aseaza ardeii,intr-o cratita cu umplutura in sus,apoi se pune apa cat sa-i acopere si se lasa la fiert acoperiti,cam 20min. Separat intr-un bol se pun faina ,restul de bulion,smantana ,se amesteca bine sa nu ramana cocoloase si din cratita se ia cateva lg. de zeama calduta si se pune peste ingrosala,apoi se toarna in cratita de pe foc invartind incet pe fund sa nu se prinda,cu atentie sa nu sfarmam ardeii,se mai dau doua clocote si se trage de pe foc.Se servesc cu smantana.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu