luni, 15 decembrie 2014

Chiftelute rotunde in sos (aperitiv elegant)





                          
          Ingrediente

ulei de masline extravirgin
o ceapa mare
2 catei de usturoi pisati
0.5 kg de carne tocata de vita
0.5 kg de carne tocata de porc
o jumatate de pahar de apa
2 oua mari
1 pahar de pesmet
patrunjel


 Sosul marinara pentru chiftelute

un sfert de pahar de ulei de masline
doua cepe mari, taiate foarte fin
sare
4 catei de usturoi bine pisati
3-4 prune dulci
bacon 100g 
1 rosie
2 pahare de apa

           Mod de preparare chiftelute

        Caliti ceapa tocata marunt, alaturi de jumatate de pahar  de pesmet in ulei de masline timp de 5-7 minute. Adaugati usturoiul si continuati sa le prajiti inca 2 minute. Lasati-le la racit scurt timp. Pregatiti un bol incapator pentru a combina carnea tocata de vita si cea de porc cu cele doua oua, cu amestecul recent prajit, adaugati un pahar de apa, patrunjelul si sare dupa gust. Amestecati foarte bine toate ingredientele, apoi incepeti formarea bilelor pentru gatit. In functie de gusturi, mai mici sau mai mari, dati-le forma rotunda si pregatiti-le pentru prajit in ulei cu temperatura mare. 


         Mod de preparare sos marinara

  Adaugati ulei in tigaie si incepeti sa caliti cubulete de bacon, pentru 4-5 minute, Adaugati apoi ceapa, taiata marunt si lasati sa se caleasca inca 6 minute pana ce aceasta din urma devine moale , dar fara culoare. Adaugati apa si rosia decojita si taiata marunt si lasati sa fiarba amestecul la foc lent pana la 2 ore, ca acesta sa fie foarte aromat.



   Creati un design placut al farfuriei, Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu